Flash Player frissítése szükséges Megteheti: itt .
Flash Player frissítése szükséges Megteheti: itt .
Játék Varroda III.
2013.05.25 09:00 - 2013.05.25 12:00
Játék Varroda III.

Játék varroda

Bemutatkozás:

A legtöbbünknek gyerekkorában volt egy kedvenc plüss állata, gondoljunk bele micsoda élmény az, ha ezt a fontos játékot magunknak készíthetjük el vagy édesanyánk, nagymamánk készíti el számunkra. A kézzel készített játékok mindegyike egyedi és különleges. Így lehetőségünk van arra, hogy a játékokat saját ízlésünk szerint formáljuk. Nagyszerű közös program is lehet, hiszen a játékok elkészítésénél, akár a legkisebbek is besegíthetnek, például a kitömésénél, az anyagok kiválasztásánál. Bár az ilyen figurák szabásmintái gyakran nem túl bonyolultak, elkészítésüknél eleinte mégis jól jön a segítség, hiszen itt is, mint az alkotás minden területén bizonyos részeknél szükséges a rutin, valamint az apró trükkök, fogások ismerete. Időt, utánajárást és energiát igényel a megfelelő anyagok, kiegészítők beszerzése is valamint a megfelelő szabásminták megtalálása, kiválasztása. Ezeket a szükséges eszközöket a foglalkozáson résztvevők, helyben megkapják.

Az alkotás öröme önmagában sokat adhat, az így születő művek ráadásul hazavihetők, szeretgethetők. Az apró részletek pontos levarrása fejleszti a kézügyességet, a figyelmet. Megtanítja azt is, hogy értékeljük a kézzel készített játékokba fektetett, gyakran nem kevés, energiát. Alap szabásminta használati, varrási fogásokat sajátíthatnak el, melyek segítséget jelenthetnek az életük során.

Az első foglalkozások alkalmával könnyebb, kevesebb varró tudást igénylő játékokat készítünk, majd egyre nehezebb szabásmintákat tanulunk. A plüss állatokhoz nagyon különböző anyagokat használhatnak fel, ezeknek a kiválasztása lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők használják, fejlesszék a kreativitásukat.

Az elkészült plüssökhöz, babákhoz speciálistörzskönyvetadunk, mely tartalmazza a figurák születési helyét, idejét, fajtájukat valamint a készítő által adott nevüket. Ezen felül minden plüss állat testébe bekerül egy jelzett szív, mely mintegy életre kelti a figurát. Az elkészült állatokról fénykép készül és katalogizáljuk őket, valamint ellátjuk egy Kulti-s címkével. Az év végén visszavárjuk a figurákat egy közös nagy kiállításra. Szintén az év végén minden érdeklődőnket várjuk egy közös plüss állat varrásra, melynek célja, hogy az esemény alatt készített állatokkal valamint a készítők által felajánlott többi plüss figurával támogassunk az arra rászorulókat.

A foglalkozások során igény szerint lehetőség van arra, hogy kiegészítők elkészítését is elsajátítsuk (pl.: babaruhák).

Anyag igény:

különböző szövetek, speciális gombok, tömőanyag, cérnák, tűk, szabásminták, ollók, kiegészítők ezeket biztosítjuk a résztvevők számára

Egy alkalom időtartama:

az alkotók haladásától és a szabásminták összetettségétől függően: 1-4 óra

További előnyei:

a tanfolyam díja az esetek többségében kevesebb, mint a boltban kapható hasonló játékok ára. A szabásminták segítségével a megtanult plüss figurákat, babákat a résztvevők később önállóan is elkészíthetik, így nagyszerű kézzel készített ajándékokkal lephetik meg ismerőseiket, szeretteiket.

A foglalkozásokra elsősorban a nagyszülőket várjuk, akár unokájuk társaságában, de minden korosztály számára, érdekes és izgalmas feladat lehet.

Ajánlott ár anyagköltséggel:600 Ft/ figura/ alkalom.

Kapcsolódó médiatár bejegyzések
Rögzítve: 2013.04.23 12:40:37 (utolsó módosítás: 2013.08.21 13:11:40)