Igyunk kávét edzés előtt

Igyunk kávét edzés előtt

A rendszeres kávéimádók örülhetnek, hiszen ez a szuperélelmiszer számtalan egészségünkre gyakorolt jótékony hatással bír. Ráadásul kutatások bizonyítják azt is, hogy az edzés előtt elfogyasztott kávé segíti az izmosodást, teljesítményt és a fogyást is. 

Íme, néhány ok, ami miatt a kávé tényleg hatékonnyá tudja tenni a tréningünket:

Elkerülhetjük az izomlázat

Néhány kutatás bebizonyította, hogy ha 2 csészényi kávét fogyasztunk  egy intenzív edzés előtt, jelentősen csökkenhet az izomfájdalmunk. A koffein hatására ugyanis képesek vagyunk keményebben edzeni, továbbá támogatja az állóképességünket és az izmosodást.

Serkenti a vérkeringést

Egy japán kutatás során nem rendszeres kávéfogyasztókon vizsgálták a kávé vérkeringésre gyakorolt hatását. Az egyik csoporttal koffeines kávét itattak, míg a másik csapattal koffeinmenteset. A vizsgálat alapján annak a csoportnál, akik koffeines kávét fogyasztottak 30 %-al nőtt a véráramlásuk azokkal szemben, akik koffeinmentes kávét ittak.  Jobb edzést eredményez a jobb vérkeringés, hiszen az izmoknak is oxigénre van szükségük.

Segíti az izmok megőrzését

Számos állatkísérlet bizonyítja, hogy a koffein kompenzálja a korral járó izomveszteséget. A mérsékelt koffein fogyasztás megőrzi a fittségünket és redukálja a korral járó sérülések kockázatát.

Növeli az izmok hatékonyságát

Legújabb kutatások rávilágítottak arra is, hogy edzés után is érdemes kávét fogyasztani, nem csak edzés előtt, főleg azok esetében, akik naponta állóképességi edzéseket végeznek. A kutatók szerint a szénhidrát fogyasztással összehasonlítva a koffein-szénhidrát kombináció 60 %-al növeli az izmok munkájának későbbi hatékonyságát. 

Finom és különleges kávékat az ecoffee oldalán találsz. Természetesen, mint mindenben, figyeljünk az egyensúlyra a kávéfogyasztás esetében is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük