Mikor költözzünk?

Mikor költözzünk?

A költöztetés ütemezésére szinte nincsen tökéletes megoldás. Azonban nem árt néhány körülménnyel tisztában lennünk. A legtöbb költöztető cég általában már hetekkel, akár egy-két hónappal előre foglalt a legnépszerűbb napokon. Ez pedig a péntek, a szombat és a vasárnap. Tehát ha ezekre a napokra tervezzük a költözést, hetekkel hamarabb meg kell keresnünk a megfelelő céget. Nem véletlenül ezek a legnépszerűbb napok, hiszen mindenki hétvégére szereti hagyni ezeket a feladatokat, a szabadidejét igyekszik a költözésre szánni.

Éppen ezért előfordulhat, hogy jobb döntés lehet feláldozni egy hétköznapot erre a célra, és a csomagolás nagy részét a költöztetést megelőző hétvégén, hétvégéken elvégezni. A lényeg az, hogy úgy kalkuláljunk, hogy a lehető legoptimálisabb módon valósíthassuk meg az otthoncserét.

A csomagolást is érdemes előkészíteni, átgondolni, a lehető legpraktikusabban megszervezni a költözésnek ezen szakaszát is. Szerencsére vannak olyan költöztető cégek, akik még a csomagolást is elvállalják helyettünk. Az is előfordul, hogy ideiglenesen raktárat tudnak a rendelkezésünkre bocsátani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük